Lezenswaardige artikelen uit week 11

Een essay zonder commerciele bijbedoelingen maar puur de boodschap duidelijk maakt: De rol van de geconstrueerde werkelijkheid en het belang van een verbindende mythe.

https://www.marketingfacts.nl/berichten/zorg-voor-een-mythe-die-verbindt

Jeroen SmitLeiders moeten allemaal een balans vinden tussen vrijheid en verantwoordelijkheid, moet je alles doen wat mag?

https://www.mt.nl/leiderschap/jeroen-smit-we-hebben-activistisch-leiderschap-nodig/584876

Over de recente ziekenhuis faillissementen is de conclusie: “Verdeelde belangen moeten plaatsmaken voor gedeelde verantwoordelijkheid. Zodat de patiënt nooit meer de dupe kan worden van het collectief falen.”

https://www.managementpro.nl/verandermanagement/faillissementen-slotervaartziekenhuis-en-ijsselmeerziekenhuizen-levert-relevante-casuistiek-op/

Nils Fonstad digitale transformatieOude reuzen hebben zelfs met hun kapitaalkrachtige positie enorme moeite de omslag te maken naar de huidige digitale wereld, hoe komt dat toch?

https://www.mt.nl/management/strategie/nils-fonstad-zo-verbouw-je-zelfs-het-stoffigste-bedrijf-tot-een-digitale-topperformer/584971

https://hbr.org/resources/images/article_assets/2020/03/Mar20_13_91720137.jpgZo’n Een goede code of conduct lijkt simpeler te implementeren dan het in werkelijkheid is.

https://hbr.org/2020/03/your-code-of-conduct-may-be-sending-the-wrong-message

Pictures Of The Week Photo GalleryCovid-19 is een fikse uitdaging voor bedrijven die van de daken geroepen hebben dat ze alle stakeholders in ogenschouw nemen in hun handelen. Wie houd zich vast aan deze ideal en in deze crisis?

https://www.forbes.com/sites/petergeorgescu/2020/03/11/the-first-big-test-for-stakeholder-capitalism/#7715c6af478e

https://www.managementimpact.nl/content/uploads/2018/06/Risico-lineaal-272x181.jpgDe termen risicomanagement, management en leiderschap kent u. Maar risicoleiderschap dat is: doelgericht durven omgaan met onzekerheden

https://www.managementimpact.nl/artikel/wat-is-de-waarde-van-risicoleiderschap-in-6-1-antwoorden/

https://www.managementsite.nl/wp-content/uploads/2020/03/controller-1.jpgWat weten we eigenlijk van management als activiteit, professie en (wetenschappelijk) onderzoeksobject? Wat is management precies?

https://www.managementsite.nl/wat-is-management


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s